Press "Enter" to skip to content

Banca Mondială vrea să ofere subvenții fermierilor ucraineni – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Banca Mondială îşi propune să extindă ajutorul acordat Ucrainei pentru „proiecte de reparaţii urgente” în sectoarele energie, transport şi locuinţe, a declarat marţi directoarea pentru operaţiuni de la BM, Anna Bjerde, înaintea unei conferinţe dedicate Ucrainei, care va avea loc miercuri la Londra, transmite Reuters.
Instituţia financiară internaţională a alocat deja Ucrainei peste 21 de miliarde de dolari, în principal sub formă de granturi, de la debutul invaziei ruseşti, în luna februarie 2022, asistenţa fiind concentrată pe cheltuielile guvernamentale.
„Sprijinul bugetar va continua dar acum este nevoie de o schimbare de direcţie spre redresarea ţării”, a spus Anna Bjerde.
Banca Mondială a mobilizat deja sprijin financiar pentru sectoarele transporturi şi energie. Însă acum instituţia de la Washington analizează modalităţile prin care poate să îşi extindă ajutoarele pentru gospodăriile individuale, înainte de venirea iernii, şi să ajute fermierii să primească subvenţii pentru a-şi putea planta culturile agricole, în contextul unor dobânzi ridicate la nivel global, a spus Bjerde.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!