Press "Enter" to skip to content

Băile Herculane: Un șef al fondurilor europene din piscicultură și-a însușit fonduri

Distribuiți acest articol!

Proiectul păstrăvăriei de la Băile Herculane, patronată de Roman Puiu, dar în fapt administrată de Roman Florian, a fost demarat în anul 2012, când  a fost depusă o cerere de finanţare europeană prin intermediul AM-POP, iar câteva luni mai târziu a fost semnat contractul de finanţare cu numărul 153 în valoare de 1.617.529,80 lei. Până aici totul ar fi fost doar o inițiativă a unui tânăr om de afaceri, dar acesta este doar un paravan deoarece cel care în fapt administrează cu adevărat această păstravărie este ing. piscicol Roman Florian, care este și angajat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Generală de Pescuit, AM-POP Dolj.

Mai trebuie precizat că această păstrăvărie a fost construită pe un teren, chipurile, concesionat de la Primăria Băile Herculane prin metode care ridică semne de întrebare, aceasta fiind amplasată pe o fostă mină, iar după spusele unor localnici, aici s-ar fi descoperit și minereuri rare, ulterior, acest teren fiind cumpărat. Interesant ar fi ca organele de cercetare penală să demareze o anchetă în legătură cu modul în care a fost concesionat acest teren și prin ce metodă, mai ales că, la Băile Herculane, unii așa-ziși oameni de afaceri, cu ajutorul Primăriei, ar fi reușit să intre în posesia unor terenuri care, în fapt, nu le aparțin.

Cum se naște o afacere de succes, acolo unde tatăl este angajat exact la instituția care dă banii pentru păstrăvărie? Întrebarea care se pune este dacă acest funcționar public a avut puterea să influențeze deciziile colegiilor de la Centrul Regional Timiș la care este arondat județul în care a fost implementat proiectul, Caraş Severin. Mai mult, după declarațiile domnului Dănuţ Bura Uglean, acesta s-a preocupat îndeaproape de această investiție, chiar și proiectul, așa prost cum a fost, a fost scris chiar de Roman Florian. Încă de la început, trebuie specificat faptul că acest funcționar a supravegheat această investiție, chiar și în timpul săptămânii în mod frecvent, iar la Herculane s-a deplasat inclusiv cu mașina de serviciu de la Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM, Centrul Regional Dolj.

Așa cum se poate observa, șeful fondurilor europene din domeniul pisciculturii AM-POP Dolj nu și-a înființat o păstrăvărie în regiunea Oltenia, crezând că este ilegal, dar cu ajutorul colegilor din Banat și-a îndeplinit visul în domeniul piscicol. Cred că în acest caz se poate vorbi despre un grup infracțional organizat pentru deturnarea fondurilor europene.

DE LA IMORALITATE LA ILEGALITATE

Cu o idee strălucită, cu multă muncă, cu o investiție serioasă. Sau, probabil, asta ar spune orice antreprenor care a clădit business-uri într-o economie solidă, unde regulile de concurență sunt respectate, dar acest funcționar, Florian Roman, a abuzat de poziția pe care o are în AM POP și a reușit să jongleze cu niște fonduri europene pentru a-și realiza propriul proiect. După cum se știe ”paravanul” Roman Puiu nu ar fi în stare să gestioneze nici o toaletă publică, dar să gestioneze o păstrăvărie.

Odată cu aprobarea proiectului,

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!