Press "Enter" to skip to content

BAC 2022. Exercițiul-capcană la care mulți elevi au greșit azi la matematică: „Un produs costă 90 de lei. Care e prețul după o scumpire de 10%?” – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Matematica le-a cam dat bătăi de cap unora dintre cei care s-au prezentat la proba de azi de la examenul de bacalaureat. De exemplu, între subiecte a fost un exercițiul-capcană la care mulți elevi au greșit: „Un produs costă 90 de lei. Care e prețul după o scumpire de 10%?”.
Este vorba despre exercițiul numărul 4 de la subiectul I (de la profilul Tehnologic), exercițiu notat cu 5 puncte.

Mulți elevi au greșit din neatenție. Grăbindu-se, au calculat în cap 90+10 = 100. Dar nu este corect.
Calendarul examenelor de bacalaureat, prima sesiune:
20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:0028 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finaleÎn situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.
Le este interzis candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea. Ei au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.
Candidații care nu sunt mulțumiți de primele rezultatele de la examenele de Bacalaureat 2022 pot depunde contestații pe 27 iunie, între orele 12:00-18:00 la unitatea de învățământ de care aparțin.
Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că notă acordată că urmare a soluționării contestației poate modifică, după caz, notă inițială, poate să scadă sau să crească.
Cererea pentru contestații trebuie să conțină numele candidatului, CNP-ul, seria și numărul de buletin, școala absolvită, profilul și specializare.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!