Press "Enter" to skip to content

Avocatul Piperea: Potrivit noii legi a “austerității” fiscale, o instituție publică sau privată nu poate avea în casierie mai mult de 50 de mii de lei pe zi – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

„Potrivit noii legi a “austerității” fiscale, o instituție publică sau privată nu poate avea în casierie mai mult de 50 de mii de lei pe zi. Surplusul se confiscă și, în plus, se aplică o amendă de 25% din valoarea surplusului. De exemplu, o catedrală sau o mânăstire, în zile de pelerinaj religios sau de sărbătoare. Donațiile în numerar, inclusiv cutia milei, nu pot fi mai mari de 50 de mii nici măcar în zilele cu foarte mulți enoriași. Surplusul se confiscă. În plus, se aplică o amendă de 25% pe surplus”, scrie avocatul Gheorghe Piperea, pe Facebook.
„Așadar, pentru că nu ați miluit cu comisioane babane băncile atunci când ați făcut donații bisericii, banii voștri ajung, de fapt, la stat. Dar măcar știți că s-a aplicat o pălitură de osândă evaziunii fiscale. Apropo, marii evazioniști vor continua să comită evaziune fiscală, mai ales sub masca optimizării fiscale, care este o evaziune trans…”, scrie Piperea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!