Press "Enter" to skip to content

Ariadna Cîrligeanu – Acțiunea 2012: „Tinerii merită promovați de statul român”

Distribuiți acest articol!

Președinte a Platformei Uniosite „Acțiunea 2012”, Ariadna Cîrligeanu prezentă la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 23 Martie într-o ediție specială dedicată tinerilor talentați în poezie și câștigători al concursului „În căutarea lui Eminescu”, desfășurat de organizația pe care o conduce.

Ariadna Cîrligeanu vorbește despre această provocare și ce înseamna să îți asumi un asemnea proiect: „Pare simplu de organizat un astfel de concurs de poezie, dar în spate stă ascunsă o muncă titanică a unei echipe care nu mai ține cont de program. Nu este ușor să ai o astfel de inițiativă. Am reușit să strângem peste 600 de participanți de pe ambele maluri ale Prutului și mă bucur să descoperim că generația tânără încă mai este interesată de literatură și de cultură.”

Președinte al juriului, Carmelia Leonte spune că a fost foarte greu de ales cei 10 câștigători, din cele peste 3 mii de poezii scrise de participanți.

Iacab Ela Margareta câștigătoare al concursului ” În căutarea lui Eminescu” – „Deobicei nu particip la astfel de concursuri de poezie, dar ceva m-a atras. Mă bucur că am reușit să mă încadrez printre cei 10 câștigători.”

Spătaru Miruna – 17 Ani, câștigătoare al concursului: „Nu mă așteptam să câștig. Am găsit concursul întâmplător pe internet și a fost ceva spontan.”

Bălan Tatiana – 19 ani, câștigătoare al concursului: „Am fost cu adevărat surprinsă că mă număr printre câștigători. A scrie este un act de curaj”

Ariadna Cîrligeanu susține că statul român nu investește în tineret în niciun domeniu, nici în sport și nici în educație, cu atât mai puțin în literatură. Normal, statul român ar fi trebuit să aibă o asemenea inițiativă și să ajute acești tineri prin oferirea unor burse sau prin diferite proiecte.

Link către video: https://fb.watch/4qETFJHiGc/

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!