Press "Enter" to skip to content

Aproape 400 de doamne, la lansarea Organizației de Femei AUR Timiș – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

AUR Timiș a lansat astăzi Organizația de Femei. Doamnele prezente au primit și o serie de sfaturi despre sănătate, muncă și familie, potrivit Sursa de Vest.
Evenimentul a avut loc la Hotel Timișoara, unde au participat aproape 400 de persoane, membri și simpatizanți.
”Venim în fața dumneavoastră cu gândul că este cazul ca și în România să nu se mai spună într-una ”la noi nu se poate”, ”la noi e prea târziu ca să mai faci ceva”, ”la noi totul e pierdut”, ”la noi s-a greșit atât de mult încât acum poate să vină oricine că nu mai poate repara”. Nu! Nu mai putem să acceptăm să ni se spună acest lucru, nu mai putem să acceptăm că la noi în țară, unde noi avem puterea, nu se mai poate face nimic. Ba da! Se poate face! Și ne adunăm și strângem rândurile ca să arătăm că se poate face și la noi. Și când spunem acest lucru ne gândim, în special, la copiii noștri și la viitorul lor, pentru că fetițele și băieții noștri sunt egali copiilor din vest și din lumea întreagă. Copiii noștri nu mai trebuie să intre în viață cu complexe de inferioritate, cu sentimente de frică sau că ei nu ar fi de ajuns prin ceea ce reprezintă ei”, spune Ramona Ioana Bruynseels, președintele Organizației de femei AUR .

Sănătatea a fost unul dintre subiectele pe care doamnele de la AUR au pus un accent deosebit. Femeile au subliniat însă și problemele din sistemul românesc de sănătate.
”Avem în vedere trei aspecte deosebit de importante și acestea se referă pe deoparte la legislația Uniunii Europene cu privire la sănătate, la sistemul de sănătate românesc și la sănătatea proprie. Dacă vorbim despre sistemul de sănătate din România știți foarte bine că în ultimii ani s-a construit un singur spital, cel de la Mioveni, în rest toate celelalte spitale din nefericire se află în stare de degradare, avem infecții nosocomiale peste tot, care nu se raportează corespunzător, suntem pe primul lor din păcate în Europa în ceea ce privește incendiile din spitale și care se soldează cu victime, și de asemenea trebuie să avem în vedere că tot în spitale de multe ori medicamentele lipsesc”, spune Angi Veronica Mateescu, expert și coordonator în proiecte de investiții AUR.

La întâlnire au participat și femei din partea Partidului Republican, cu care AUR este în alianță.
”Împreună putem să conturăm lucruri fumoase și să ne acceptați ca noi, femeile republicane, să fim femeile de diamant care vom pune umărul ca această țară lucrurile să meargă bine și din ce în ce mai bine. Este un subiect destul de controversat în ultima perioadă, în ceea ce privește problematica fondurilor europene pentru că suntem aproape în 2024 și în acest moment noi nu avem dat drumul la toate liniile de finanțare așa cum ar trebui, avem încă o problemă pentru că din păcate modul în care sunt accesate fondurile fac munca celor de la DNA grea și foarte grea,

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!