Press "Enter" to skip to content

Antonio Andrușceac (AUR): Spitalele din România au nevoie de investiții. Voi depune amendamente la buget pentru modernizarea Spitalului Municipal Bacău

Distribuiți acest articol!

Majoritatea spitalelor din România funcționează în clădiri vechi, fără să respecte normele sanitare și cele de siguranță la incendiu. În ciuda tragediilor ce au avut loc în ultimele luni la Matei Balș și la Piatra Neamț, Ministerul Sănătății nu a luat nicio măsură și nici nu a anunțat dacă s-a constituit Fondului național pentru siguranța pacienților.

În acest context, Antonio Andrușceac, deputat AUR de Bacău, a declarat că va depune amendamente la Legea bugetului astfel încât să fie alocate fonduri pentru modernizarea Spitalului Municipal Bacău.

„În calitate de deputat de Bacău, voi depune amendamente importante la buget precum alocarea a 67.200 mii lei pentru finalizarea obiectivului de investiții Spitalul Municipal Bacău. Construirea de noi spitale ar trebui să fie o prioritate nu doar declarativă a noului guvern în contextul tragediilor recente și a condițiilor improprii din multe instituții de sănătate din țară”, a transmis deputat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Andrușceac este suprins de indiferența afișată de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, în condițiile în care afirmase că va lua măsuri de urgență după tragedia de la Matei Balș. Se pare că deși ministrul știe ce are de făcut, niciuna dintre măsurile promise nu a fost implementată.

„Îi cer lui Vlad Voiculescu, băiatul deștept din guvernul Cioloș, revenit la Ministerul Sănătății, să ne spună dacă s-a constituit Fondului național pentru siguranța pacienților, care ar urmă să fie finanțat din fonduri europene și de la buget cu scopul îmbunătățirii infrastructurii din spitale, în special în ceea ce privește securitatea la incendii, la cutremure și infecții nosocomiale, așa cum a anunțat Ministrul Sănătății”, a mai scris deputatul AUR.


Distribuiți acest articol!