Press "Enter" to skip to content

ANRE, hidra mafiei din ENERGIE: Subminarea economiei naționale marca, PSD, PNL și UDMR

Distribuiți acest articol!

Distribuie acest articol!
Energia reprezintă cel mai vital sector al economiei morderne datorită interdependenței capacităților de producție de această resursă. Energia la fel ca și celelalte consumabile nu se poate tranzacționa pe bursă datorită caracterului ireversibil pe care aceasta îl are.

Dacă aluminiul , fierul sau alte metale odată prelucrate mai pot fi reciclate și refolosite, energia are o traiectorie foarte bine definită atunci când vine vorba de reutilizare. Petrolul, gazele, energia electrică sunt consumate în mod direct pentru a pune în mișcare un proces limitat de cantitatea consumată.

Pentru a dispersa mitul energie cumpărate de pe bursă doresc să menționez că ceea ce se tranzacționează pe bursă în materie de energie se numesc derivate și nu pot influența în mod direct piața.

Instrumente financiare derivate – Contractele futures(Contracts for Difference), options, precum și alte active calificate de CNVM ca instrumente financiare derivate.Mai exact este un pariu cu risc mare care se face pe o perioadă scurtă de timp între traderi prin intermediul unui broker.

În cele ce urmează voi exemplifica două derivate esențiale în nișa energiei:

1) Derivată a petrolului Contract For Difference USOIL

După cum puteți observa singurul petrol derivat care se tranzacționează pe bursă este cel al Statelor Unite ale Americii. Practic se va face un pariu între traderi în baza unui contract pe diferență în care unii vor spune că prețul va crește iar alții vor spune că prețul va scădea. Cine are dreptate ia banii celorlalți care au ales opțiunea greșită.

2) Derivata Gazelor Naturale NATGAS

Și în acest caz după cum se observa este vorba tot despre un CFD și tot al Statelor Unite. Cei ce speculează prețul nu pot influența în vreun fel piața primară sau piața secundară a energiei deoarece speculele se fac în piața derivatelor. În cele ce urmează să înțelegem mai bine derivatele și produse ce nu pot fi tranzacționate pe bursă decât sub formă de derivate, vă vom da un alt exemplu concret de derivate cu produse pe care le consumăm zilnic cu toții.

Toate cele de mai sus reprezintă materii prime ce sunt consumate în angrenarea altor procese ce au ca scop obținerea unui produs finit.

Cafea ArabicăCacaoBumbacOrange JuiceCafea RobustaZahăr

Atunci când consumam cafea sau zahăr, organismul nostru produce o cantitate de energie ce îi este necesară supraviețuirii. Zahărul și cafeaua odată folosite în acest proces nu mai poate fi reutilizate.

Acum probabil ai să te întrebi cum reușesc să ridice prețurile furnizorii de energie. Energia la fel ca și zahărul, cafeaua sau orice alt consumabil trece dintr-o piață primară(producători) într-o piață secundara (distribuitori). Principiul de funcționare macroeconomic ce stă la baza tuturor piețelor de capital se numește CERERE ȘI OFERTĂ.

CEREREA DETERMINA OFERTA

CerereOferta – Atunci când căutam un produs pe care îl caută mai toată lumea este foarte posibil să nu îl găsești, iar cum cererea este foarte mare producătorul va crește prețul să aibă bani să își extindă capacitatea de producție (asta în teorie excluzând intermediarul) deci dacă stam în casă vom genera cerere mare în piața energiei.

 » Întreg articolul se poate citi aici: www.ANCHETATORII.RO


Distribuiți acest articol!