Press "Enter" to skip to content

ANM: După ger, vin ninsorile!  – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile.

„Până la încălzire, mai avem de traversat o noapte geroasă, mai ales în partea de est a Transilvaniei și în Muntenia.

Chiar la această oră deja sunt temperaturi de -7 grade în partea de sud a Munteniei. Este posibil ca, la noapte, minimele să coboare din nou în depresiunile din estul Transilvaniei sub valori de -12  sau -13 grade.

În Muntenia, inclusiv în zona Capitalei așteptăm valori termice în jurul a -10 grade, așa cum s-a întâmplat și noaptea trecută.

Este adevărat că în restul regiunilor țării este posibil ca în noaptea aceasta să se înregistreze temperaturi ușor mai ridicate decât în nopțile precedente. Ar fi primul semnal al creșterii de temperatură. Nu i-aș spune chiar încălzire pentru ziua de mâine, mai ales în jumătatea de nord a teritoriului și, din nou, în Muntenia.

Mai spectaculoasă va fi creșterea de temperatură în perioada următoare, în a doua parte a săptămânii, în special în sudul teritoriului, care va fi și mai lipsit de precipitații”, a spus directorul ANM.

„La nivel continental, furtuna Isha era astăzi deasupra peninsulei scandinave iar „sora” ei, furtuna Jocelyn, traversa Irlanda.

Asta va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații.

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.

Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, la un post TV.

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!