Press "Enter" to skip to content

Anca Alexandrescu: De vorbe suntem sătui! – 60m.ro

Distribuiți acest articol!

Va rog să însemnați ziua de 22 iunie 2023 în calendar! E ziua în care în sfârșit au spus adevărul. Că deh, gură păcătosului adevăr grăiește! Ne-a anunțat premierul că de azi trec de la fapte la vorbe! Lăsând glumă la o parte, de vorbe suntem sătui! Și mai ales de “vom”! În interiorul Palatului Victoria fericire mare! Promisiunile curg fără număr. Bani mulți, lapte și miere, poze, strângeri de mâna și zâmbete largi. OMV e la loc de cinste! Trăiască austriecii pe banii românilor! Să vină americanii dar tot pe banii românilor! Niciun cuvânt despre acțiunea prin care OMV a dat în judecată statul român!
Când ieși însă din Palatul Victoria, mineri în greva foamei, nu sunt bani, oameni care cer să se aplice legea, tineri medici care vor să muncească în România, cald, supărare, lacrimi. Dar ei nu ies decât pe ușa din dos sau cu mașînă pe șest să nu îi vadă nimeni. Nu au timp pentru români! Dar ieri au avut pentru moldoveni, azi pentru austrieci și americani. Și? Românii? ÎI amăgiți cu așa zisul proiect al pensiilor speciale care desigur va rezolva toate problemele din România. Vor crește pensiile, salariile, vom avea medici suficienți, vor scădea prețurile, școală va deveni mai bună!
Ei, să nu-i încurcăm pe oameni că au treaba multă! Încă nu au tranșat conducerea SGG și fiecare își încordează mușchii în funcție de “serviciul” pe care-l are în spate. Că da, tot despre serviciile secrete care intervin în politică se vorbește și azi.
Mai interesant mi se pare însă că Grindeanu a început ofensivă politică de lider PSD. În timp ce Marcel era plecat la Chișînău, prietenul Sorinel își aranjase două interviuri ieri la două televiziuni și a livrat mesaje interesante de posibil viitor șef PSD! Sigur că fiind ocupat să se poziționeze politic pe locul lăsat liber de prietenul de Catan, n-a avut timp domnul ministru al transporturilor să vadă cozile uriașe de tiruri cu cereale și haosul din Portul Constanța! Și nu, nu-mi spuneți că n-are nicio treaba că șeful Portului este pus și asumat de el! Dar să vedeți că și prietenul lui Fredy, șef interimar la Camera Deputaților merge pe la interviuri și vorbește și despre legile siguranței naționale! Fooooarte interesant ce spune cum ei acolo în Parlament nu se pricep să le facă…deci să le aducă cineva în plic și ei le preiau! Cum?
Astăzi am doi deputați liberali făcuți milionari de mama și de soție. Doamnelor le plac muuult afacerile cu statul!

 » sursa: www.60m.ro


Distribuiți acest articol!