Press "Enter" to skip to content

Alexandru Vîlvoi: în România avem 904.52kM de … bucăți de autostradă. Marțienii sunt de vină

Distribuiți acest articol!

Invitat în cadrul emisiunii Obiectiv România, moderată de către Ioana Rizzo, președintele asociației România Fără Gropi a declarat că oficial în țară sunt în anul 2021 doar 904.52kM de autostradă, dar că din punctul său de vedere o bună parte din această lungime nu îndeplinește condițiile necesare pentru a fi declarată astfel.

„În mod oficial, conform datelor oficiale publicate pe site-ul ministerului, avem astăzi 904.52kM de autostradă.

Sunt probleme cu privire la lungimea autostrăzilor declarate. O bună parte nu îndeplinesc condițiile minimale pentru a fi declarată ca și autostradă.

Autostrada nu înseamnă că ai două benzi, una de rezervă și un separator pe mijloc. Sunt autostrăzi care nu au benzinării și toalete.

E rușinos căci de la București și până la Iași statul nu a reușit să amenajeze un spațiu de toaletă și parcări. Există stații de alimentare sau restaurante dar ele sunt private.

Acum aceeași oameni ne promit mii de kilometri și este ironic, ei sunt cei care înfrânează dezvoltarea.

Comparativ cu alte țări: în Marea Britanie există 3 800kM de autostradă, suprafața fiind similară. În Olanda sunt 2700 kM de autostradă, țară cu populație similară cu a României, dar cu o suprafață de 8 ori mai mică. În Polonia există peste 1 900 kM de autostradă. Și Ungaria stă mai bine.” a declarat Alexandru Vîlvoi de la asociația România Fără Gropi.


Distribuiți acest articol!