Press "Enter" to skip to content

12 copii infectați cu Covid-19, internați în Spitalul de Copii Cluj! Doi se află în stare gravă la ATI

Distribuiți acest articol!

10 copii infectați cu Covid-19 sunt internați pe secții la Spitalul de Copii din Cluj, iar doi se află în stare gravă la ATI, scrie stirimed.ro. 

„Zece pacienți sunt îngrijiți în secție, iar unul necesită suport respirator. Starea lor este stabilă. În Terapie Intensivă avem doi pacienți, unul de 3 ani și unul de 16 ani. Nu sunt intubați, dar au nevoie de suport respirator”, a declarat pentru stirimed.ro, dr. Daniela Dreghiciu, medic primar Pediatrie și purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj

Niciun copil dintre cei internați, care are vârsta mai mare de 12 ani, nu este vaccinat împotriva Covid-19. Părinții sunt îndrumați de medici să-și protejeze copii și pe ei înșiși prin vaccin.

„Le recomand părinților să înțeleagă că singurele indicații și recomandări valide vin din partea cadrelor medicale. Și le mai spun că doar prin vaccinare se pot proteja de Coronavirus. Le recomand să își vaccineze copiii, iar dacă aceștia sunt prea mici, să se vaccineze părinții, iar copilul va fi la rândul său protejat”, a adăugat dr. Daniela Dreghiciu.

Vedeți situația la nivel național aici: 35 de copii, infectați cu COVID-19, internați la TERAPIE INTENSIVĂ. Numărul persoanelor infectate se menține peste 15.000

Sursă foto: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:

70% din medici, vaccinați anti-Covid! Clujul ocupă locul 2 pe țară la numărul medicilor imunizați

România, țara cu cei mai mulți morți de Covid-19 DIN LUME, în ultimele 7 zile

 » sursa: www.monitorulcj.ro


Distribuiți acest articol!